horgolt rózsaszál összeállítása

Meleg szívvel ajánlom ajándék gyanánt a kézzel-szívvel készült, soha el nem hervadó, örök, élethű rózsaszálat. A színek variációjában csak a képzelet szabhat határt. Apró, átlátszó gyöngyökkel díszítve, színes homokkal, vagy kavicsokkal töltött vékony üvegben átadva maradandó emléke lesz a megajándékozottnak. 

Nézzük, hogyan állíthatjuk össze az elkészített szirmokat és leveleket. 

A két belső szirmot egymással szemben hajtsuk össze, ezután a külső szirmokat is helyezzük el egymást fedve. Az utolsó külső szirom szélét csúsztassuk be az első szirom széle alá. Én ezután teszem bele felülről a hurkapálcát, vagy vékony növénytámasztó pálcát (kertészeti részlegeken kapható, akár zöld színben is). A szirmokról lelógó szálak egyikével tekerjük körbe a virág fej alatt, és csomózzuk meg. Ezután, lehetőleg zöld szigetelő szalaggal szorosan tekerjük körbe és rögzítsük a pálcához a rózsa fejét, a lelógó fonalakat és a drótokat. 
Húzzuk fel a pálca aljától kezdve a csészét a virág fejére szorosan, igazítsuk el szépen. A szirmokat is igazítsuk el, a széleik kifelé pöndörödjenek. 
Az összehorgolt három levélke szárát is illesszük a nekünk tetsző helyre (több három levélkét is készíthetünk), és szigetelőszalaggal erősítsük a pálcához. 
És végül fogjunk meg egy tekercs zöld szárkötözőt (kreatív boltokban és virágkötészeti boltokban kapható), és a rózsa fejétől kezdve szorosan tekerjük körbe a pálcát, ügyelve a levél csatlakozására is. A szárkötöző enyhén ragacsos, így szépen fog illeszkedni a pálcához.
Vigyázzunk, hogy a csészének az alját is rögzítsük a szárkötözővel.
 
Máris elkészült a gyönyörű rózsaszálunk. Most már csak be kell zsebelnünk az átadásnál, a megajándékozott örömtől csillogó, meglepett pillantását. 
horgolásra buzdítás
horgolt rózsa
horgolt rózsa
horgolt virágok
horgolt rózsa

Copyright © minden jog fenntartva – Kész-Lőrincz Szilvia

Rólam

Szia, Szilvi vagyok
és segítek neked egyedi ajándékot készíteni. Ha pedig kevés az időd,
válassz a kész termékek közül.

Help