ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK
hatályos: 2023.07.21.

1. Impresszum

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) Kész-Lőrincz Szilvia e.v. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.horgolominta.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.horgolominta.hu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy más külföldi országból, a Szolgáltató, vagy közreműködője által történik. A Webáruházban az az Ügyfél vásárolhat, aki megadja a vásárláshoz szükséges információkat és elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket és Adatkezelési szabályzatot.

A szerződés magyar nyelven, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, iktatásra nem kerül. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

A megrendeléssel, szállítással és az oldalon található információkkal kapcsolatos kérdések esetén a megadott elérhetőségeken rendelkezésre állunk.

2. Üzemeltetői adatok, információk
Cégnév: Kész-Lőrincz Szilvia egyéni vállalkozó
Székhely: 2642 Nógrád, Hóvirág utca 34.
Facebook oldal üzemeltetője: Kész-Lőrincz Szilvia egyéni vállalkozó
E-mail: szilvia.keszlorincz@gmail.com
Adószám: 53661001-1-32
Nyilvántartási szám: 54910889
Bankszámlaszám: OTP 11773418-40595995
Szerződés nyelve: magyar
Facebook oldal: www.facebook.com/Cukkancsok
instagram oldal: www.instagram.com/Cukkancsok
weboldal: www.horgolasminta.hu
Tárhelyszolgáltató: Nethely Kft.(cjsz:  01-09-961790) 1115 Budapest, Halmi u. 29., telefon: +36 1 445 2040, e-mail: info@nethely.hu

3. Vonatkozó jogszabályok

• A Szerződésre különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:
• évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről;
• évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs
társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről;
• évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (PTK);
• 45/2014 (II.26) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes
szabályairól;
• 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében
eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

4. Szerzői jogok

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a facebook oldalak, az instagram oldal, a youtube csatorna, a pdf formátumban elkészített horgolási minták és azok minden képi és szöveges tartalma szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. A facebook oldalakról, az instagram oldalról vagy a youtube csatornáról és azok adatbázisából bármilyen anyagot átvenni a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén is csak az adott felületre való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet.


Amennyiben a fentiekben említett felületek képi és/vagy szöveges tartalmak írásos engedély nélkül kerülnek felhasználásra, úgy a jogtalan felhasználó a tartalom használatáért köteles fizetni. A díjfizetés a felhasználás (megjelenés) első napjától számítandó! Összegszerűen 40.000.- ft/nap fizetendő.
A jogtulajdonos: Kész-Lőrincz Szilvia

5. Árak

Az árak forintban értendők. A Szolgáltató az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) 188. §-ának (1)-(2) bekezdései szerint alanyi adómentes, így az árak ÁFÁ-t nem tartalmaznak. A termék ára nem tartalmazza a szállítási költséget. A szállítási költségek a számlázáskor a kiválasztott termékek kiegészítendő többletköltségeként szerepelnek.

6. Megvásárolható termékek

A megvásárolható termékek horgolt figurák, virágok, álomcsapdák, egyedi kézműves termékek, amelyek leírása megtekinthető a weboldalon, illetve egyedi megrendelés esetén az oldalnak írt üzenetben vagy e-mailben történő egyeztetés útján történik a megrendelés. Felhívjuk figyelmét, hogy a termékek egyedi, kézzel készített kézműves termékek. Ezek alapján, amennyiben egyfajta termékből több is készül, nem garantálható, hogy azok teljes mértékben azonosak egymással, felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy eltérések lehetségesek. Az ezen bekezdésben foglalt egyedi jelleg, kézműves készítés miatti eltérések nem jelentenek nem szerződésszerű teljesítést, emiatt szavatossági igényt, vagy a szerződésszegés jogkövetkezményeit érvényesíteni nem lehet.

Megvásárolható termék továbbá horgolás minta, amely eletronikus formában elérhető.

7. A rendelés menete

A megrendelni kívánt terméket vagy szolgáltatást a weboldalnak írt üzenetben, e-mailben vagy a weboldalon használt megrendelési folyamattal tudja megrendelni. Egyedi, a megrendelő kérésére készülő termék esetében a megrendelés a vételár teljes vagy 30%-ának megfizetésével válik érvényessé.

Amennyiben az üzemeltető hibás árat tüntet fel a termék mellett, a tőle elvárható gondosság ellenére, és a termék ára annak általánosan elfogadott árától eltér, úgy az üzemeltető nem köteles a terméket a hibás áron szolgáltatni, de köteles a megrendelés visszaigazolásában felajánlani a vásárló részére a valós áron történő vásárlás lehetőségét. Ebben az esetben a 2008. évi XLVII. törvény rendelkezései is az irányadóak, különös tekintettel a 4. § (1) bekezdésére. Amennyiben a vásárló ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga.
Külön csomagolási költség csak egyedi kérés esetén kerül felszámításra. Ebben az esetben a kiszállítás előtt egyeztetés szükséges.


ASzállítási díjat online megrendelés esetében a megrendelésnél megtalálja. Választástól függően a szállítási díj:
Foxpost csomagautomata: 990.- Ft
Packeta csomagautomata: 990.- Ft
DPD házhozszállítás: 2.090.- Ft
Utánvétel díja: 390.- Ft. Előre utalás és bankkártyás fizetés esetében utánvételi díjat nem számolunk fel. 
Elektronikus termékek, horgolás minták esetében szállítási és utánvételi díj nem jön létre.


A weboldalon termékkategóriák szerint böngészhet a megvásárolható termékek között.
Mivel azonban a weboldal egyfajta blogként is üzemel, ezért nem minden figura vásárolható meg, csak amelynél ez külön fel van tüntetve, illetve egyedi megrendelés esetén azt külön üzenetben, vagy e-mailben egyeztettük a megrendelővel. Ha bővebb információt szeretne kapni a termékről, kérjük, hogy a megadott elérhetőségeken vegye fel a kapcsolatot velünk.


A megrendeléseket az előre egyeztetett szolgáltatóval küldjük. Szállítási címként célszerű olyan címet megadni, ahol a megjelölt napszakban a futárt folyamatosan fogadni tudják.
Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetében a szállítás és visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő kiegyenlítése esetén áll módunkban ismételten elindítani.
Az esetlegesen felmerülő további kérdések esetén az üzemeltető adatai között megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

8. Rendelés feldolgozása, a szerződés létrejötte

Önnek bármilyen időpontban lehetősége van a megrendelés leadására. Az Eladó legkésőbb az Ön megrendelőlapjának elküldését követő három munkanap során e-mail útján visszaigazolja az Ön rendelésének részleteit, melyben feltünteti a megrendelt termékek adatait, az igényelt szolgáltatások árát, a szállítási feltételeket, a teljes árat, valamint a megrendelés azonosítóját. A szerződés az Ön által elküldött megrendelőlap az Eladó által történő elfogadásával és az egyeztetett előleg (vagy teljes összeg) megfizetésével jön létre.

9. Kedvezményekre vonatkozó általános szabályok

Az Eladó által a vevő részére kibocsátott ajándékutalványok, kedvezmény kuponok, valamint promóciós kódok (a továbbiakban: kedvezmények) esetében az alábbi szabályok érvényesek. A kedvezmények más kedvezménnyel (ajándékutalvánnyal, árengedménnyel, kedvezmény kuponnal, promócióval) nem vonhatók össze. A kedvezmények ajándékutalványra nem válthatók be.


A kedvezményeket csak az Eladó honlapján leadott online megrendelés során lehet beváltani érvényességi idejükön belül. Lejárt kedvezmény nem használható fel. Online megrendelésnél Vevőnek a kedvezményt biztosító kódot a megrendelő űrlapon kell egyértelműen feltüntetnie. Eladó fenntartja a jogot, hogy – a Vevővel egyeztetett módon – a Vevő részére korábban kibocsátott kedvezményeket a megrendelés visszaigazolásáig beváltsa.


A kibocsátott kedvezményeket Eladó egyedi kódok alapján nyilvántartja. A nyilvántartásban szerepel a kedvezmény kódja, mértéke vagy összege, a kibocsátás dátuma, a Vevő neve és email címe, valamint a beváltás ténye.

Vevő köteles a kedvezmény egyedi kódját titokban tartani, annak más személy részére történő tudomásra jutásáért, eltulajdonításáért, illetéktelen felhasználásáért Eladó felelősséget nem vállal.
Vevő a kedvezményeket harmadik fél részére átruházhatja, de ezzel lemond az általa igénybe vehető kedvezményekről. A harmadik fél a kedvezmények beváltását – a normál beváltás szabályain felül – a Vevő nevének és/vagy email címének ismeretében teheti meg.
Amennyiben a még fel nem használt, és érvényességi idején belül lévő, a Vevő részére kibocsátott kedvezmény kód a Vevő számára elérhetetlenné válik, vagy megsemmisül, akkor azt az Eladó elektronikus formában Vevő részére eljuttatva pótolja, vagy a megrendelés során beváltja, amennyiben azt Vevő kifejezetten kéri.


A kedvezmények többszörözése, utánképzése, másolása, hamisítása tilos.
A kedvezményekre vonatkozó szabályokat, valamint a kibocsátott kedvezmények érvényességi idejét az Eladó egyoldalúan jogosult módosítani. A szabályok módosítása azonban csak attól kezdve hatályos, ha azt Eladó a honlapján közzétette, vagy a Vevő kifejezett tudomására hozta.

9.1. Ajándékutalványok

Az ajándékutalvány pénzre nem váltható át, nem adható vissza belőle pénz, vagyis, ha a vásárlás értéke nem éri el az ajándékutalvány mértékét, akkor az egész ajándékutalvány elhasználásra kerül.
Az ajándékutalvány a kibocsátástól számított 1 éven belül használható fel.

9.2. Kedvezmény kuponok

Az Eladó által a Vevő részére kibocsátott papír alapú, vagy elektronikus kedvezmény kupont a Vevő a kuponon feltüntetett kedvezmény mértékében (%-os kedvezmény) és a kuponon feltüntetett, de legfeljebb a kibocsátástól számított 180 napon belül használhatja fel. Az egyes kedvezmények és promóciók nem vonhatók össze.

10. Fizetési módok

– Banki előre utalással történő teljesítés.
– Utánvéttel történő teljesítés (fizikai/kész termékek esetében). Ez esetben Ön a futárszolgálatnak fizet készpénzben vagy bankkártyával. Az utánvét kezelés költsége 290.- Ft.
– Személyesen történő teljesítés. Ez esetben Ön az üzemeltető székhelyén, illetve az előre megbeszélt helyen forintban, készpénzben fizeti meg a termék vételárának fennmaradó részét.
– Bankkártyás fizetés online.
A fizetendő végösszeg a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát e-mailben küldjük, a végösszeg kifizetését történő 3 napon belül.

10.1. Bankkártyás fizetés

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

11. Átvételi módok (fizikai termék esetén)

– személyes (székhelyen, vagy előre egyeztetett helyszínen)
– elektronikus úton letölthető termék esetében e-mail
– posta, futárszolgálat (házhozszállítás)
– csomagautomata

Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a csomagoláson észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot.
Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

12. Teljesítési határidő

A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő, egyedi figura esetén megrendelés előtt a megrendelővel egyeztetett időpontban, késztermék esetében 5 munkanap, horgolás minta esetén a rendelés visszaigazolásától számított minimum 1-2 munkanap. Ez a szállítási határidő tájékoztató jellegű, az ettől történő eltérést minden esetben e-mail útján jelezzük. Jelen általános szerződési feltételek elfogadásával Ön tudomásul veszi, hogy a megadott szállítási idő túllépése miatt az Eladó a kártérítési felelősségét kifejezetten kizárja.

13. Jótállás, termékszavatosság, panaszok intézése

A szolgáltató által forgalmazott egyes termékekre az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállás szabályait tartalmazó 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet szerint 1 éves jótállási idő áll rendelkezésére, e határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása napjával kezdődik. A vásárlót a jótállás joga nem illeti meg abban az esetben, ha a hiba a termék fogyasztó részére való átadását követően keletkezett. A megjelölt rendelet alá nem tartozó termékek tekintetében a gyártó által biztosított jótállási idő a termék mellett feltüntetésre kerül. Ezzel kapcsolatos problémák felmerülése esetén az üzemeltető pontos információt tud adni.

Jótállás esetében a fogyasztót a jótállási időn belül, a meghibásodott termék díjmentes javítása, vagy cseréje illeti meg. A garanciális javítások a gyártási hibából eredő meghibásodásokra terjednek ki. A garancia feltételek a használati útmutatóban levő feltételek betartásával együtt érvényesek. A garancia a termékre került, kész termékként vásárolt elemekre nem vonatkozik. Ezek esetében a gyártót terheli a felelősség és a javítási kötelezettség. Egyebekben a jótállásra a Ptk.6.171-173.§-ban foglaltak az irányadóak.

A szolgáltató által fogyasztónak eladott termék hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy – ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges – a terméket cserélje ki. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a) a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta; b) a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy c) a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.
Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.

A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős. A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.
Egyebekben a jótállásra a Ptk. 6:168-6:170.§-ban foglaltak az irányadóak.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

Az Ügyfél a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29 § c) pontjának értelmében nem gyakorolhatja elállási jogát olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Szolgáltató az Ügyfél utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen az Ügyfél megrendelése alapján személyére szabtak. Ettől függetlenül cégünk törekszik arra, hogy minden Ügyfél maradéktalanul elégedett legyen termékeinkkel, így Ügyfeleink a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklással elállhatnak a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Amennyiben az Ügyfél él elállási jogával, úgy ezt a Szolgáltatóval egyértelmű írásbeli nyilatkozatban köteles közölni (postán ajánlott tértivevényes küldeményben, vagy e-mailben). A Szolgáltató az elállási nyilatkozat kézhezvételét követően haladéktalanul köteles azt visszaigazolni az Ügyfél felé. Az Ügyfél elállása esetén a megrendelt terméket köteles elállási nyilatkozatának közlésétől számított 8 napon belül a Szolgáltatónak visszaküldeni. A visszaküldés költsége az ügyfelet terheli.

Amennyiben az Ügyfél elállási jogát gyakorolja, úgy az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételét követő 8 napon belül köteles a Szolgáltató az Ügyfélnek az általa teljesített fizetéseket visszatéríteni. A Szolgáltatónak a visszafizetési kötelezettségét mindaddig nem kell teljesítenie, amíg a szolgáltatott terméket vissza nem kapta, vagy amíg az Ügyfél hitelt érdemlő igazolását a termék visszaküldéséről nem kapta meg. A két időpont közötti eltérés esetén a Szolgáltató a korábbi időpontot kell, hogy figyelembe vegye.

Az Ügyfél a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29 § m) pontjának értelmében nem gyakorolhatja elállási jogát a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális tartalom tekintetében. A horgolás mintákra vonatkozó éves előfizetésre az elállási jog gyakorolható. Ebben az esetben, az előfizetésből időarányosan fennmaradó összeget a Szolgálatató az Ügyfél bankszámlájára visszautalja. Az visszajáró összegből levonandó, az elállás időpontjáig szolgáltatott virtuális termékek lista szerinti árának, és az előfizetés alapján az elállás időpontjáig megfizetett díjnak a különbözete.

A Szolgáltató a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését elutasíthatja. Ezért kiemelten ügyelni kell a termék rendeltetésszerű használatára.

Minden termékünkkel kapcsolatos panaszt igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül az Ügyfél érdekeit szem előtt tartva megoldani, lehetőség szerint 8 napon belül. Az ügyintézés leggyorsabb módja céljából hibás, vagy nem megfelelő minőségű termék esetén mielőbb jelezzék e-mailen. Amennyiben a panaszra a Szolgáltató elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakhelye szerint illetékes Békéltető Testületnél, amelyek elérhetőségét az alábbi linket találhatja:https://bekeltetes.hu/tartalom/21/menu/8

Szolgáltató székhelye szerint illetékes Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület elérhetősége:

3100 Salgótarján, Mártírok útja 4. fsz 14. telefon: 06-32-520-860, fax: 06-32-520-862, e-mail: nkik@nkik.hu, web: www.nkik.hu))

A Békéltető Testület eljárása tekintetében a Szolgálatónak együttműködési kötelezettsége van.

Jogviták rendezésére lehetőség van az Európai Bizottság által létrehozott Online Vitarendezési Platformon is. Az online vitarendezési platform elérhető:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU

A Szolgáltatóval kötött szerződéséből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Nógrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályánál (3100 Salgótarján, Karancs út 54., 0632511116, fogyved@nograd.gov.hu) intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

A fogyasztó a termékkel vagy az Eladó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:
Internet cím: www.facebook.com/Cukkancsok
E-mail: szilvia.keszlorincz@gmail.com

14. Az adatbeviteli hibák javítása – Felelősség a megadott adatok valóságáért

Önnek a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van az Ön által bevitt adatok módosítására. Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön felelőssége, hogy az Ön által megadott adatok pontosan kerüljenek bevitelre, hiszen az Ön által megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. Ön a megrendelésével tudomásul veszi, hogy az Eladó jogosult az Ön hibás adatbeviteléből, a pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét Önre hárítani. Az Eladó a pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért felelősségét
kizárja. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

15. Részleges érvénytelenség, magatartási kódex

Ha az ÁSZF valamely pontja jogilag hiányos vagy hatálytalan, attól még a szerződés további pontjai érvényben maradnak és a hatálytalan vagy hibás rész helyett az alkalmazandó rendelkezései érvényesek.
A szolgáltatónak nincs az ügyfelekkel szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe.

16. Egyéb rendelkezések

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet, 2001. évi CVIII. törvény, valamint a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezései az irányadók.