Blog

Füles gyerek sapka

Reggel még szükség van a sapkára és néha napközben is hideg szél fúj… Tökéletes a gyapjúból készült füles gyerek sapka. A gyapjú remek tulajdonsága hogy melegít mégsem izzad bele a fej, illetve a gyapjú magába is szívja a kipárolgást szinte lélegzik még fonal formájában is. Én ezért is szeretem annyira, olyan bio anyag ami tökéletesen harmonizál a viselője bőrével, hőháztartásával. A legújabb fonalak annyira finom szálakból készülnek (mercerizáltak) hogy babáknak is nyugodtan horgolhatunk, köthetünk belőle. Puha és kellemes viselet. A legújabb minőségű fonalak ráadásul a gépi mosást is bírják. Persze érdemes egy mosózsákba tenni a az elkészült darabokat mosáskor hogy megóvjuk a a sok munkaórával, kézzel készült csodákat a gépi mosás során.

Ez a gyerek sapka vidám és színes fonalakból készülhet, pomponnal vagy bojttal, de akár anélkül is praktikus viselet minden kisemberke számára. Fülét egy egy ívesen kialakított fedőrész takarja amit az áll alatt megkötővel rögzíthetünk.

Horgolt füles gyerek sapka

Több méretben készült a minta. Kélek írd meg mekkorára lenne szükséged.

Ez gyerekeknek készült minta.

Mit találsz a mintában: pontos elkészítési javaslatot, leírást. Hozzávaló anyagok, tűk méreteit, Mintarajzot. Fotót. Biztosíték hogy el tudd készíteni: pontos mintarajzot és szöveges leírást.

A minták gyakorlott kötőknek, horgolóknak készültek! (Van néhány mintám kezdőknek is… először kezd azokkal hogy biztos sikerélményed legyen!) -ha belejössz neked is menni fognak ezek is, ígérem 😉

Adj a gyermekedre te is saját alkotást!

Én kitaláltam, leírtam a mintát… Neked csak el kell készítened!

Nagyszerű kikapcsolódás lesz! Csodás eredménye lesz: egy horgolt gyerek sapka. Csak győzd begyűjteni utána a sok dicséretet!

Te is meg tudod horgolni!

A minta 2021. februárjától a www.heraporteka.hu oldalon elérhető.

-nemsoká néhány ingyen mintát is találsz az oldalon! Kövesd a blogot a főoldalon vagy kövesd a facebook oldalam!

-nemsoká indul: a kezdő minták… kattints a facebook követésre, hogy nehogy véletlen lemaradj 😉

A minta megálmodója, készítője: Hódi Era a HEra Portéka, HEra’s textil arts, HEraMade alkotója

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük